O nama

Otvoreni projekat

Mala biblioteka se razvija kao otvoreni projekat. Pozivamo na saradnju programere, stvaraoce, crtače, pozorišta, izdavače, organizacije koje se bave decom. Doprinos može biti objavljivanje radova, ili učešće u programerskom razvoju. Neophodne su nam obrazovne i zabavne igrice, animacije, svi obrazovni sadržaji - na srpskom jeziku.

Razlog postojanja

Mala biblioteka se bavi učenjem, negovanjem i razmenom jezika sa decom širom sveta. Sredstvo je lepota srpskog jezika a cilj sporazumevanje!

Tok razvoja...

2000. godine smo započeli razvoj dečje biblioteke u okviru crkvene škole Sveti Sava u Londonu. Podigli smo biblioteku sa više hiljada knjiga, filmskih i muzičkih nosača.

(Uz biblioteku smo napravili i dečji bioskop i organizovali prvu Londonsku smotru kratkometražnog i dokumentarnog filma na srpskom jeziku.)

2005.-2009. Razvojni period.

2010. Objavljena prva internet verzija sajta. Objavili smo preko 400 elektronskih dela, prve elektronske knjige na srpskom jeziku, prve interaktivne knjige za decu i odrasle, brojne igrice, pesme, interaktivne priče, zvučne priče, filmove i pozorišne predstave.

2011. Mala biblioteka je dobila Zmajevu nagradu, za poseban doprinos širenju srpskog jezika i književnosti.

2012. Članstvo u 100 zemalja sveta.

2016. godine smo ponovo otvorili sajt - u "otvorenom" razvojnom obliku. Radovi su besplatni, registracija jednostavna, a sajt je i dalje siguran za decu i ne sadrži reklame....

Javite nam se!

rec@malabiblioteka.net